Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 311 common:people_all_forms

Семінар-практикум педагогів-організаторів

Date: 6 квітня 2017 о 10:42, Refreshed 1 березня 2018 о 20:03
420 views

«Спільна діяльність школи, сім’ї та громадськості з метою створення оптимальних умов для розвитку активної особистості учня» - так звучала тема семінару-практикуму педагогів-організаторів, проведеного 5 квітня 2017 року на базі Головинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Гостей радо зустріли учасники танцювального ансамблю «Перлинка», які презентували рідну школу і подарували педагогам-організаторам власноруч виготовлені обереги.

«Спільна діяльність школи, сім’ї та громадськості з метою створення оптимальних умов для розвитку активної особистості учня» - так звучала тема семінару-практикуму педагогів-організаторів, проведеного 5 квітня 2017 року на базі Головинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Гостей радо зустріли учасники танцювального ансамблю «Перлинка», які презентували рідну школу і подарували педагогам-організаторам власноруч виготовлені обереги.

Юні краєзнавці Вікторія та Кароліна провели віртуальну екскурсію в історичне минуле навчального закладу «Зорепадом летять роки…»

Чикун Т. О., заступник директора з виховної роботи, ознайомила присутніх із принципами організації роботи школи щодо налагодження ефективної співпраці учасників навчально-виховного процесу як запоруки формування активної життєвої позиції школяра. Досягненнями у цьому плані є налагодження співпраці з Міжнародною Асоціацією ветеранів підрозділів антитерору «Альфа» (учні школи є учасниками програми морального та матеріального стимулювання дітей «Шукаємо стипендіатів»), участь у проекті «Дізнатися більше про свого сусіда – обміну української та польської молоді», постійна меценатська підтримка обдарованих школярів Бачуком В. О.

Педагог-організатор Т. А. Ластовецька окреслила систему роботи педагогічного колективу закладу із теми «Формування ціннісних орієнтацій особистості засобами учнівського самоврядування».

Зацікавила гостей співпраця школи з апаратом Головинської сільської ради. Саме завдяки підтримці місцевого самоврядування старшокласники вже двічі відвідали сусідню Польщу в рамках програми «Зміна в регіоні». Матеріали останньої зустрічі делегації українських школярів з польськими однолітками у вигляді слайд-презентації представила секретар виконкому сільської ради Т. П. Демчук.

Досвідом роботи з теми «Виховання в молодих школярів свідомого ставлення до національних символів, почуття національної гідності, збереження національних традицій поділилась класний керівник 4 класу Дублевська С.О. Педагог презентувала «Зошит патріота», який ведуть її вихованці та слайд-презентацію «Герої поруч» за матеріалами зустрічей з батьками учасників, які брали участь в АТО.

Лідери ОУС «Зорепад» представили свою організацію, символіку і традиції. Фотосвітлини з ініційованих та проведених школярами заходів свідчать про різноманітність форм організації дозвілля та активність, творчість і креативність учасників.

Члени семінару-практикуму долучились до обговорення довідки за результатами вивчення питання щодо здійснення педагогічного супроводу діяльності органів учнівського самоврядування в загальношкільних навчальних закладах району під керівництвом А. В. Головач, методиста Костопільського РМК.

Калейдоскоп фрагментів виховних заходів продемонстрував палітру творчості головинських педагогів та їх вихованців.

Чуттєвістю і недитячою серйозністю в сприйманні дітьми довколишні дійсності вразив відвідувачів уроку з основ здоров’я у 2 класі (Юрчик Л. В.) з теми «Людяність, вдячність і співчуття. Як надати підтримку і допомогу». Гравікон «Із родини йде життя людини», проведений Т. В. Буржинською у 5 класі, підтвердив високий рівень компетентності педагога у формуванні ціннісних ставлень особистості до сім’ї, родини, людей. Інтерактивною і насиченою інформативно була година спілкування С. В. Варжель з шестикласниками з теми «Я навіки збережу все, що серцю близьке». А дебати «Чи потрібні патріоти нашій державі?» між командами «Патріот» і «Стимул» (11 клас, Середа Н. В.) наочно продемонстрували активну життєву позицію молоді. Учні усвідомлено висловили свою позицію щодо життєвих реалій сьогодення. Зі щемом у серці вони слухали спогади дружини учасника АТО Віти Жабчик про те, що довелось пережити її родині, коли голова сім’ї перебував у Дебальцівському кільці.

Класні керівники обрали актуальні нині теми для спілкування та використали оптимально ефективні форми і методи організації виховної діяльності. Залишається сподіватись, що співпраця учасників навчально-виховного процесу буде плідною і в недалекому майбутньому долю Головинської громади творитимуть молоді освідченні люди з твердими життєвими переконаннями та чіткою громадською позицією. 

Comments:
Only authorized users can leave comments.