Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 311 common:people_all_forms

Спільними зусиллями до безпечного середовища

Date: 18 жовтня 2021 о 12:24
97 views

18 жовтня 2021 року проведено засідання семінару-практикуму класних керівників Головинського ліцею з теми «Створення безпечного освітнього середовища, формування в учнів ціннісних життєвих навичок».

Метою зустрічі педагогів-виховників було вирішення питань, пов’язаних із проявами, які можуть бути підставами для випадків булінгу (цькування) учасників освітнього процесу в закладі освіти та поза ним; налагодження співпраці працівників ліцею, учнів та їх батьків, а також міжвідомчої взаємодії із ССД та   іншими фахівцями щодо організації безпечного освітнього процесу; формування навичок розв’язання конфліктів та передбачення способів запобігання їм.

Теоретичний аспект питання висвітлила заступник директора ліцею Тетяна Чикун під час доповіді «Єдність зусиль та вимог учасників освітнього процесу Головинського ліцею щодо створення освітнього середовища, вільного відбудь-яких форм насильства та дискримінації».

Практичний психолог Марія Краска у занятті з елементами тренінгу презентувала діяльність служби медіації ліцею у напрямку формування у дітей та підлітків життєвих навичок (психосоціальних компетентностей), які сприяють соціальній злагодженості, відновленню психологічної рівноваги, попередженню проявів булінгу тощо.

Під час консультативного діалогу з начальником Служби у справах дітей Головинської сільської ради Іриною Войтович, класні керівники цікавились алгоритмом діяльності при виявленні фактів домашнього насилля, шляхами та засобами профілактики виникнення конфліктних ситуацій в родинах, які негативно впливають на дітей.

Члени семінару-практикуму Олександр Андрущик, Ігор Гаврилюк, Галина Павлюк, Оксана Рибак та Алла Таргогій провели моделювання фрагментів виховних заходів (робота в групах) за напрямами: формування навичок здорового способу життя в умовах дистанційного навчання; виховання громадянина на засадах національної педагогіки; дотримання гендерного рівноправ’я учасників освітнього процесу; використання формувальних оціночних суджень у комунікації з батьками здобувачів освіти.

У період до наступного засідання, яке заплановане на січень 2022 року, класні керівники зобов’язалися опрацювати методичний посібник «Кодекс безпечного освітнього середовища» спільно зі здобувачами освіти та їх батьками і надати пропозиції та зауваження щодо укладання КБОС Головинського ліцею.

         У теплій невимушеній атмосфері, відчуваючи підтримку колег-однодумців, педагоги Головинського ліцею впевнено дискутують і наполегливо освоюють нові можливості створення якісного, комфортного та безпечного освітнього простору. Звісно, не все так бездоганно, як би хотілося. Очевидність виникнення протистоянь інтересів неминуча (так влаштоване життя), однак варто сподіватись, що вміння досягати компромісу (а ще краще – запобігати виникненню конфліктної ситуації) стануть у нагоді і дітям, і їх батькам, і працівникам закладу.

Comments:
Only authorized users can leave comments.