Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 311 common:people_all_forms

Районний семінар заступників директорів з виховної роботи

Date: 3 квітня 2019 о 14:41, Refreshed 4 квітня 2019 о 14:49
143 view

3 квітня 2019 року в Головинському ліцеї на засіданні районного семінару-практикуму з теми «Педагогіка партнерства – простір освітніх ініціатив в умовах Нової української школи» зібралися заступники директорів із виховної роботи, щоб провести апгрейд інструментів, які необхідні сучасному педагогу для побудови партнерських відносин з дітьми та їх батьками. Зустріч пройшла в затишній теплій атмосфері контакт-кафе.

         –   Часом нам не вистачає чіткої узгодженості у діях. Варто визнати, що саме вчитель є комунікативним диригентом у спілкуванні зі школярами та батьками. Тому ми беремо на себе цю відповідальність! Адже  від нас залежить ким будуть батьки у школі – гостями, спонсорами чи партнерами. Як би там не було, але  кожному просто необхідно навчитися  цінувати почуття людини, яка є другою у діалозі,– зауважила директор освітнього закладу Тетяна Буржинська. – Тому  й реформа, на мою думку, полягає у зміні кута зору на суб'єкти освітнього процесу. І, якщо говорити про партнерство, то взаємодія – це не трикутник «учні-батьки-вчителі», а коло, яке символізує гармонію, емпатію і синергію відносин, спрямованих на побудову освітньої траєкторії дитини.

          Секретар Головинської сільської ради, учасниця проекту «Дізнайся більше про свого сусіда – обмін української та польської молоді в рамках програми «Зміна в регіоні» Тамара Демчук, окреслила принципи взаємодії школи, сім’ї та громадськості у підготовці учнівської молоді до виконання ролі активних, національно свідомих членів суспільства в умовах процесу утворення ОТГ.

           Тетяна Чикун, заступник директора ліцею, акцентувала  увагу колег на тому, що в житті об’єднуватися та знаходити партнерів доводиться з різних причин та з різними людьми. Отож, обираючи партнера серед батьків, дітей чи колег не варто орієнтуватися лише на вузькі властивості, потрібно вчитися бачити можливості партнера комплексно і підходити до цього креативно. Виконуючи практичні завдання, запропоновані Тетяною Олександрівною в ході коучингу, педагоги вкотре переконалися, як важливо у хаотичному скупченні людей та ідей помітити спільні інтереси та використати їх для досягнення взаємовигідної цілі.

            Заступники директорів відвідали показові уроки та виховні заходи. Валентина Шулім, вчитель першого класу, провела урок Я досліджую світ з теми «Вода – запорука життя. Вода на планеті Земля», залучивши до роботи в експериментальних групах трьох мам першокласників. Шестикласники разом з класним керівником Ніною Середою та мамою Вітою Жабчик організували посиденьки у бабусиній світлиці «Творімо добро своїми руками» та власноруч виготовили декоративний набір до Великодня. Емоційною та плідною виявилась зустріч старшокласників з представниками громадськості на ток-шоу «Це стосується кожного». Запрошені, а саме: секретар Головинської сільської ради  Тамара Демчук, юрист Ольга Романюк, інспектор із соціальної роботи Світлана Шулім, медична сестра Юлія Панчук та представник Костопільського районного центру комплектування соціальної підтримки капітан Юрій Намісняк щиро і відверто обговорювали реалії сьогодення нашої держави і перспективи життя молодого покоління.

            Підводячи підсумки зустрічі, педагоги наголосили, що демократичні відносини повинні реалізуватися не тільки через спільне виконання завдань. Щоб всі освітні суб'єкти відчували і проявляли себе згуртованими колективами, які будують свої відносини на партнерських засадах, треба пам'ятати про те, що партнерство виявляється ще від початку організації і планування дій, а не тільки під час виконання прийнятого рішення.

          «Лише тоді, коли представники кожної ключової ролі освітнього процесу осягнуть  одну велику істину, стане можливим досягнення результату. І цією істиною є розуміння того, що нам нічого ділити, адже маємо спільну мету – формування інтелектуального та морального суспільства,» – резюмувала методист районного методичного кабінету Аксена Головач.

Comments:
Only authorized users can leave comments.